Konst Västernorrland

Konstpaus 2015

Den offentliga konsten som vi möter utomhus, i parker och torg, är på sätt och vis den mest tillgängliga och demokratiska konsten och därför har den en betydelse som aldrig kan underskattas. Öppet året runt och på dygnets alla timmar kan den skapa både överraskande möten och möjlighet till långsamma reflektioner omkring konsten, miljön och människan. Ett plötsligt konstverk framför näsan kan ge en konstpaus i ordets bästa bemärkelse.

2009-2011 gjorde konstnären och Volymmedarbetaren Ann-Kristin Källström sju korta nedslag bland länets offentliga konstverk under rubriken Konstpaus.
Efter ett längre uppehåll återkommer hon nu med ytterligare ett par betraktelser. Den första, från ett möte med något flyktigt guldglimrande på Rådhusparken i Örnsköldsvik, publicerades 8 september. Den andra kommer här och handlar om något bastant jordnära på torget i Härnösand. Detta blir den sista konstpausen för året. Vi får se om serien kan fortsätta nästa år, det finns ju relativt gott om offentliga konstverk i vår nordliga region värda ett extra ögonkast.

Konstpaus 9: Skulpturfontänen på Stora Torget>>

Se tidigare betraktelser:

2015

Konstpaus 8: Guldet i Rådhusparken>>

2011

Konstpaus 7: Livsmönster vid järnvägsstationen >>

Konstpaus 6: Djuren vid järnvägsstationen>>

2010

Konstpaus 5: Kuberna vid Selångersån>>

2009

Konstpaus 4: Kuberna vid biblioteket>>

Konstpaus 3: Ansiktet i biblioteket>>

Konstpaus 2: Faraos dotter i Hamnparken>>

Konstpaus 1: Vildsvinet i Badhusparken>>