VOLYM

 

 

     

© 2006 Bror Högbom. Kärlekens nederlag, Skiljedom och
Nere för räkning Foto Karin Kämsby

 

Bror Högbom sticker ut med en kärlekstriptyk där röda rosor gestaltar ett förhållandes nedgång och fall. Och i hans Komposition Västernorrland I–III blir de kraftfulla ramarna i grovplåt, kring de diffusa bilderna, delar av verken.

Per Gradin har gjort en serie vackra små landskap med titlar som Stenshoed och Bialitt. Samtidigt finns där en irriterande större målning, Polsk kris i lingonris. Är den en drift med betraktaren eller finns någonting mer i verket som inte framgår av dess synbara yta?
© 2006 Per Gradin Stenshoed

 

 

Toni Nieminens rödbruna svit av målningar, som Fyren, pendlar mellan avbildad verklighet som antar abstrakta former och konkretiserad abstraktion.

Olof Ahlström visar sin dragning till landskap i Westering Home I–III och i ett par stora, rätt opersonliga vyer.
 


© 2006 Toni Nieminen, Fyren av
 

© 2006 Olof Ahlström Westering home I–III, .

 Om herrarna kunde tänka sig att sluta försöka vara duktiga och kasta regelboken för kompositions-analys, eller vad det är som styr dem, i väggen, så skulle det blir roligare att titta på deras konst.

Karin Kämsby

           

Fyra unga män ställer ut

KROMGRUPPEN

Olof, Ahlström, Per Gradin,
Bror Högbom, Toni NieminenGalleri Versalen, Sundsvall
14/1 till 28/1 2006

 

Fyra unga, men inte särskilt arga, män, Olof, Ahlström, Per Gradin, Bror Högbom och Toni Nieminen ställer ut på Galleri Versalen i Sundsvall.

Av utställningen att döma finns det en del att utveckla. Jag skulle vilja se mer personlighet, mer extrema lösningar, mer vilja, mer experiment.
Den konst Kromgruppen visar på Versalen är ordentlig och välgjort, men var finns elden? Varför brinner det inte på väggarna? Vad vill de med sin konst?