VOLYM
  

Good Shit
Verk av
Christian Beijer, Ina Hurtig, Robert Eriksson, Stefan Thunström


Galleri 13 Art & Litter 16/9–30/9 2006

Galleri 13 Art & Litter på Skolhusallén i Sundsvall har öppnat igen efter stängningen i våras. Galleriet ägs av en privatperson, Bertil Hedman som tillsammans med en grupp konstnärer väljer ut vilka som ställer ut i lokalen. Målsättningen är att visa konst av lokala konstnärer.

Öppningsutställningen Good Shit innehåller verk av etablerade Christian Beijer samt tre unga förmågor, nämligen Ina Hurtig, Robert Eriksson och Stefan Thunström.Ina Hurtigs broderade talgoxar är charmerande med sitt raka formspråk. Hennes måleri har en avskalad, illustrativ enkelhet.

Inte bara rara, Ina Hurtig


Robert Eriksson visar märkligt uttrycksfulla porträtt samt en bild av en hund tillsammans med nederdelen av en sittande dam med slanka, välformade ben
och höga klackar.

Ms.Green, Robert Eriksson


Stefan Thunströms skulpturala objekt fyller en hel vägg. Det är en sorts troféer eller masker, ibland skrämmande, ibland triumferande eller ensamma, övergivna.

Stefan Thunström gör skulpturala objekt av keramik, metall, drivved med mera.

Christian Beijer går på in sin vanliga stil och visar fyra verk som tycks inspirerade av serier, science fiction och fantasy. Samma tendens finns även hos de övriga utställarna. Men Beijers bilder innehåller ofta en aktiv konflikt mellan tänkt dåtid och utopistiskt framtid.

The truth is revealing, Christian Beijer


Det finns en energi och en friskhet i den här utställningen som gör att den är uppiggande att titta på, men delar av materialet har en dragning mot färdiga svar och välgjord yta. Risken är att konstnären fastnar i en perfektionistisk fälla i stället för att våga röra vid sprickor, ofullkomligheter och blinda fläckar hos sig själv, sina uttrycksmedel och motiv.


Karin Kämsby text och foto