VOLYM

 

 

TRÄFFPUNKTER
screentryck, akryl

LISBETH MALM

 

 

7 nov 2005 -7 jan 2006


Galleriet Härnösands Konsthall
Arr Härnösands Konstförening

 
© Lisbeth Malm/BUS 2005 "Hopp"

Textilkonstnär och textilformgivare kallar Lisbeth Malm sig själv, men visar upp arton ”Träffpunkter”, bilder i screentryck och akryl på Härnösands Konsthalls galleri. Var går gränsen mellan det ena och det andra idag, mellan konst och design, mellan bild och formgivning, mellan dekoration och existentiellt sökande? Det svänger oroande i konstvärlden just nu.

Jag bestämmer mig för att se hennes utställning som en konstutställning, som vill mig något utöver det dekorativa.
Jag ser till att börja med en rad gladlynta hälsningar. Kan inte det få räcka?
Naturligtvis kan det få vara nog. All konstnärlig verksamhet handlar inte om det djupast tankarna eller de stora frågorna. Teater får ibland vara komedi och ibland drama. Så varför inte också i bildvärlden?
 
© Lisbeth Malm/BUS 2005 "Dröm"


Ändå är det som om det fanns något här som ville mig något mera. Här finns signaler på ett nytt sökande i den måleriska världen, där färgklang stäms mot färgklang för en ny gestaltning. Vi har sett liknande inkänningar på flera håll i dagens konstvärld, ytor som gestaltar, utan att precisera vad.

Och till det "ordbilder" som lägger sig i. Kombinationen bild och ord möter oss i den ständigt närvarande reklamen. Här har det uttrycket sökt sig mot poesin och ett kreativt tillstånd mellan vaka och dröm.

Jag vandra ut i snöslasket och bär med mig en vänlig känsla att värma mig vid.
Torgny Åström

Lisbeth Malm är utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK)

 


© Lisbeth Malm/BUS 2005 "Dröm"

   

Fungerar inte länken? Högerklicka och Spara mål som...