Tagtool

Ung Film i Sundsvall inbjuder till workshop 12 april och föreställning utomhus 14 april för att presentera Tagtool:

Tagtool är ett verktyg för att skapa grafiska illustrationer och animationer i realtid, för projektion på fasader, scener och liknande. Tagtool består av en dator som är sammankopplad med en ritplatta, ritkontroller, animationskontroll och projektor eller bildskärm.

Föreningen Ung Film i Sundsvall har kollat in massor av dokumentationer av dessa evenemang, där man oftast har gjort fantastiska tillfälliga konstverk på byggnader till musik och framför publik. Sök på Tagtool på youtube http://www.youtube.com/tagtool eller kolla in deras egen hemsida www.tagtool.org och se själv vad man kan göra. Det finns absolut inga bestämda stilar eller sätt att använda detta på. Bara fantasin sätter gränsen. Och allra bäst av allt, du kan bygga ditt eget Tagtool-kit! Det är alltså inga kommersiella intressen bakom detta som vill sälja grejer till dig. Tvärtom! Detta är freeware och riktigt billigt att designa en alldeles egen. Ung Film kommer till att börja med hålla en workshop i hur man använder Tagtool under påsklovet. Så vill du testa så är det bara att komma till Unga Magasinet torsdagen den 12 april mellan kl 15.00 och 21.00. Vi har öppet hus och alla mellan 16 – 25 år får prova på! Det är gratis. Billigt fika.
Lördag kväll den 14 april kommer vi att se hur det blir att måla om stan (eller i alla fall en liten del av stenstan) med Tagtool och hög musik. Vi annonserar tid och plats så snart vi har alla tillstånd.
Här finns info om lördagskvällen:
http://ungfilm.se/info/
Det är som sagt i centrala stenstan det händer, när det börjar mörkna.
Till hösten planerar vi att ha en workshop i hur du bygger din egen. Eftersom det blir tjusigast när det är riktigt mörkt ute är detta en grej för hösten (om man ska vara utomhus). Annars passar det fint i nattklubbsatmosfär också! Så gadda ihop er, musiker, konstnärer och annat löst folk och börja jamma.
Detta är ett samarbete mellan Ung Film och Konstkonsulenten i Västernorrland och hittills är det bara vi och Kulturhuset Barbacka i Kristianstad som hakat på trenden i Sverige. Nu måste vi klå övriga Europa som har ett rejält försprång!

Titta även på Facebook för uppdateringar:
https://www.facebook.com/events/299707173436340/
Kontakt: eva.mansson@sundsvall.se

Se även pdf>>

Volym 2012-04-06