Silver i Svenska Designpriset
till »Own our own time«

Pressmeddelande: Grafiska design- och kommunikationsbyrån SE IDEA och konstnär Kerstin Lindström vann på torsdagen 18 oktober silver i Svenska Designpriset i hård konkurrens. För västernorrländska SE IDEA var det tredje året i rad som det blev silver.

Prisutdelningen ägde rum på Moderna Museet i Stockholm och det var i kategorin Information Print som det annorlunda konstprojektet ”Own our own time” uppmärksammades.Kerstin Lindström tillsammans med stickande kvinnor
och grafiska formgivaren Susanne Ekelund.


”Det var en härlig utmaning att skapa en tydlig och underfundig grafisk form som passade i sammanhanget”, säger den grafiska formgivaren Susanne Ekelund på SE IDEA. ”Målet var att spegla mångfalden med stickande kvinnor från hela världen och spetsen i det konstnärliga undersökandet kring att äga sin tid. Vi är enormt glada och stolta.”

Konstnär Kerstin Lindström är också glad idag.

”Ibland går konst och design hand i hand. Jag har hela tiden tyckt att vi har något mycket viktigt att berätta. ›Own our own time‹ handlar om tid, kroppens tempo och att vara i stunden, gestaltat i en stickperformance på Färöarna. Att beröra och få människor att tänka i nya banor är vad det handlar om. Bekräftelse från andra att det faktiskt fungerar ger kraft och mod inför framtiden.”

SE IDEA hade ytterligare två nomineringar: ”Tid och rum”, en bok om scenograf Ulla Dahlström och teater Västernorrland samt ”Kärleken fördriver rädslan”, biskop Tuulikki Koivunens Bylunds herdabrev.

Svenska Designpriset är en nationell tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla.
Av 383 bidrag nominerades 200. 36 432 personer röstade och prisade tillsammans med den namnkunniga juryn 20 guld och 18 silver.

Mer information:

designpriset.se
knittingincircle.blogspot.se
seidea.se
kerstinlindstrom.se

Volym 2012-10-27