Nic Langendoen årets
vän-konstnär vid ÖKKV

Utställning på Galleri Lokomotiv, till 17 dec.

I söndags 9 december var det vernissage på Galleri Lokomotiv i samband med presentation och utdelning av 2012 års konstverk till medlemmarna i Verkstans Vänner, en stödavdelning till ÖKKV. Årets konstnär är Nic Langendoen, Umeå, som förutom årets verk som är ett grafiskt blad tryckt purfärskt på verkstan, också visar ett femtontal andra prov på aktuella arbeten, från måleri till skulptur.©2012 BUS/Nic Langendoen. Årets bild av Nic Langendoen, screentryck.


Verkstans Vänner har runt 100 medlemmar. De blir inbjudna till utställningar och olika konsthändelser vid ÖKKV, och har även möjlighet att göra egna insatser och hjälpa till vid olika program. Varje år utdelas ett unikt grafiskt blad eller konstverk i annan teknik, skapad exklusivt för Verkstans Vänner och ofta producerad på verkstan. Varje år väljs en ny upphovsman/kvinna från listan på de professionella konstnärer som är medlemmar i konstnärsverkstan.

Utställningen på Galleri Lokomotiv (ingång Ö-viks resecentrum) är öppen måndag-fredag 12-16 samt lördag 12-15. Sista dagen för visningen är måndag 17 dec.

Volym 2012-12-12