Fotomuseet under våren

Två stora fotoutställningar arrangerade av Fotomuseet under Petter Österlunds ledning fyller Sundsvalls museum under våren. I stora salen på entréplan visas till den 15 april en retrospektiv utställning med verk av den litauiske fotografen Antanas Sutkus. Sutkus är en av Östeuropas största fotografer mest känd för sin serie People of Lithuania.

En trappa upp presenteras fram till 25 mars ”Memories of”, en utställning om minnet av den svenske fotografen Bruno Ehrs.Bruno Ehrs, foto ur Memories of


Bruno Ehrs skriver själv om utställningen:

”När jag blev pappa - och lite från sidan iakttog mina pojkar, upptäckte jag att deras lek och rörelser fick mig att minnas min egen barndom. Minnesbilder dök upp som jag sedan länge glömt bort, men som nu återupptäcktes.
Under ett par dagar under några somrar bad jag mina barn att bli medaktörer i ett återskapande av dessa minnen och sinnesstämningar. Om sommarloven som hade 1000 dagar utan slut, om längtan och lycka - men också om sorg och saknad av den tid som går.
Platserna för mina bilder var i landskapet kring vårt torp på norra Gotland. Vars ljusa landskap präglas av bleka stränder, låga tallar, kalksten och solblekt gräs. Kring de milda timmarna när det snart börjar skymma.”

Volym 2012-03-06