Konsten går åter i land på
Ulvön i sommar

 Konstnärerna Bill Olson Och Lars Ahlström presenterar för fjärde året i rad konstprojektet ”Konsten går i land på Ulvön” som går av stapeln 1 - 30 juli. Efter en höst med idéer och bearbetning av satsningarna 2006-08 har nu tankarna tagit form för 2009 års version. I projektbeskrivningen skriver man:

”Årets konstprojekt kommer att få en ´intimare` utformning. Vi ser en möjlighet att skapa ett dynamiskt och konstnärligt koncept som ger bilden ett större utrymme i Ulvö Föreningshus med omgivning. Skulptur kommer att finnas ute i en mer central placering än förra året. Konstuttrycken, i årets projekt, ska lokaliseras till Ulvö centrum, där den besökande publiken har nära till upplevelserna.”Textil skulptur av Maja Sjöström.

Följande konstnärer och musiker medverkar i år: Maja Sjöström, måleri och andra alternativa konstuttryck, utbildad på konsthögskolan i Trondheim, med rötter i Umeå och sommarboende i Örnsköldsvik. Marianne Saapunki, måleri och teckning, också hon med utbildning från konsthögskolan i Trondheim och efter flera års bortavaro återflyttad till Örnsköldsvik. Mikael Arvidsson, emaljer, yrkesverksam konstnär boende i Mäland i Kramfors kommun och med rötterna i Lycksele i Västerbotten. 2008 engagerade vi avgångselever från konsthögskolan i Umeå. Det fortsätter vi med i år och därifrån kommer Fanny Carinasdotter, foto,och Stina Rosenberg, måleri. För skulptur och musikaliskt performancekoncept under månaden svarar konstnären Anti Savela, Umeå.

Årets musikaliska inslag består av blues från ett svenskt perspektiv med Kristina Öhman och hennes grupp från Umeå. Deras musik bygger på Öhmans egna upplevelser och livserfarenheter. I Kristina Öhmans bluesband medverkar Håkan Thörnström, gitarr, Rickard Borg, gitarr, Thomas Höber bas och Henrik Olofsson, trummor.

En teckningsperformance med Bill Olson från Umeå/Köpmanholmen planeras också. Vernissage och invigning av årets utställning på Ulvön sker vid Föreningshuset onsdag 1 juli kl 12.00. Invigningstalare är konstintendenten Ulla Tällström från Örnsköldsviks Museum.

Volym
090610